Klippklättring för sugna inneklättrare och nybörjare 29 april

Söndagen den 29 april anordnad Kvibergs Klätterklubb i samarbete med Göteborgs Klätterklubb en provapådag med enklare klippklättring. Eventet är en del av Climb In.

Eventet är öppet för alla, såväl klubbmedlemmar som allmänhet men vi har satt en nedre åldergräns på runt 10 år.
Vi kommer att hålla till på Introväggen i Utby och där sätta upp topprep för de som vill prova på det här med klättring eller kanske lämna klättergymmet för en ny typ av utmaning. Introväggen har leder i varierande svårighetsgrader, grad 4-6a, och är tänkt just som en introduktion till utomhusklättring. Vi från klubben sätter alltså upp topprep, sköter säkringen av klättrare och kommer med tips och tricks om hur man skall bära sig åt. Utrustning som selar, hjälmar och klätterskor finns att låna och hela eventet är kostnadsfritt.

För att hitta Introväggen tar man buss eller cykel till Utby, går längst in på Ungmästaregatan där Fjällbo Ängar börjar, letar sig fram till eldstaden högst upp på gräsytan där vi tar emot och lotsar er vidare. Tar man bil finns en parkering på Sysslomansgatan i Fjällbo Park, gå sedan genom området upp mot nordväst in på stigarna nedanför berget tills ängarna börjar. Vi finns på plats mellan 11.00 och 15.00.

Varmt välkomna till en spännande dag!

Klätterträffar för kvinnor

Nu drar vi igång klätterträffar för kvinnor, nybörjare såväl som experter. Första tillfället är torsdagen den 19 april kl. 17.30 på Klätterdomen. Anmäl gärna om du kommer (helst i klubbtröja). Ansvarig är Maria Östman, maria.ostman49@gmail.com. Hör av dig till henne om du undrar nåt.

OBS. Endast för medlemmar. På hemsidan står hur du blir det.

Årsmöte 2018

Kallelse till årsmöte 2018 kommer här!

Datum: 2018-03-25
Tid: 17:00
Plats: Sten Sturegatan 16. Sikta på Ica Nära Heden, gå in på gården och leta dig fram via klubbens finfina strandflaggor!
Kartlänk

Tider att förhålla sig till:

 • Kallelse (detta) senast tre veckor innan mötet. KLART!
 • Verksamhetsberättelse, årsredovisning etc publiceras på hemsidan senast en vecka innan mötet (18/3). KLART!
  –> Årsmöteshandlingar 2018 <–
 • Motion till styrelsen senast fyra veckor före årsmötet (25/2).
  styrelsen@kvibergsklatterklubb.se

Vill du komma i kontakt med valberedningen är det Michael Ingebro du ska söka.
valberedningen@kvibergsklatterklubb.se
–> Valberedningens förslag 2018 <–

Nedan klippt från föreningens stadgar:

Vid årsmötet ska följande behandlas och protokollföras:

 1. Fastställande av röstlängd för mötet.
 2. Val av ordförande och sekreterare för mötet.
 3. Val av protokolljusterare och rösträknare.
 4. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt.
 5. Fastställande av föredragningslista.
 6. Styrelsens verksamhetsberättelse med årsredovisning/årsbokslut för det senaste verksamhets-/räkenskapsåret.
 7. Revisorernas berättelse över styrelsens förvaltning under det senaste verksamhets-/räkenskapsåret.
 8. Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen för den tid revisionen avser.
 9. Fastställande av medlemsavgifter.
 10. Fastställande av verksamhetsplan samt behandling av ekonomisk plan för kommande verksamhets-/räkenskapsår.
 11. Behandling av styrelsens förslag och i rätt tid inkomna motioner.
 12. Val av
  a) föreningens ordförande för en tid av ett år;
  b) halva antalet övriga ledamöter i styrelsen för en tid av två år;
  c) minst en suppleant (ersättare) i styrelsen för en tid av ett år;
  d) en revisor jämte en revisor suppleant (ersättare) för en tid av ett år. I detta val får inte styrelsens ledamöter delta;
  e) minst två ledamöter i valberedningen för en tid av ett år, av vilka en ska utses till ordförande; samt
  f) ombud till möten där föreningen har rätt att vara representerad genom ombud.
 13. Eventuella övriga frågor som anmälts under punkt 5. Beslut i fråga av större ekonomisk eller annan avgörande betydelse för föreningen eller medlemmarna får inte fattas om den inte varit med i kallelsen till mötet.

Kviberg förtydligar kommunikation och kanaler.

Den officiella kommunikationen från Kvibergs Klätterklubb kommer alltid att skickas från styrelsen i klubben eller presenteras på klubbens hemsida. I de avseenden ni eller andra läser om klubben på sociala medier eller liknande kanaler ber vi er granska källan noga. Vi som idrottsklubb har egna kanaler såsom Facebook, Instagram och Twitter (@kvibergsklatter) som vi administrerar. Nyheter och information postas här och innehållet kan alltid betraktas som legitimt med säker källa.

Läser ni någon annanstans om klubben där det citeras enskild medlem eller kommenteras klubbens ställningstagande så är det INTE officiell information och bör därmed också tolkas som hörsägen. Kvibergs Klätterklubb tar avstånd från alla påståenden om vår medverkan, inverkan, avsikter och agenda som inte publicerats av oss själva via våra egna kanaler.

Har du blivit kontaktad av någon som utger sig vara en representant från Kviberg KK och känner dig tveksam?
Kontakta styrelsen!

Om du är en markägare, kommun, myndighet, förening eller om du har en fråga rörande vår verksamhet – hör av dig!

Alla adresser hittar du på kontaktsidan.

Ett tillägg:
Klubben har blivit kontaktad av olyckliga kunder till Klattergoteborgen som inte fått sina varor.
Någon bedriver en nätbutik med försäljning av kläder med en webadress som med gamla sökträffas kan kopplas ihop med Kvibergs klätterklubb. Sidan saknar korrekta kontaktuppgifter och organisationsnummer.
Vi vill förtydliga att klubben inte har något med denna verksamhet att göra.
Är du drabbad hänvisar vi till polisen.

Olympic days Liseberg 2017 – Ett projekt bland många andra

Ja, jag erkänner, jag lever mitt liv i projektform. Det är väl därför klättringen passar så bra med sina snabba belöningar.
Det är väl också därför jag trivs så bra i Kvibergs Klätterklubb där projekten inte bara avlöser varandra utan vävs samman med en röd tråd också.

Projektet som klubben tillsammans och framförallt ideellt genomfört i och med Olympic days på Liseberg startade i alla fall för mig för ett år sedan. Av en ren slump besökte jag Liseberg med familj och vänner under just Olympic days. Jag ställde direkt frågan till SOK’s representanter på plats hur man ska göra för att få dit klättersporten till nästa gång. Med lite information på fickan gick jag till nästa styrelsemöte i klubben och presenterade upplägget. En enig styrelse nappade på idén. Projektet var accepterat!

I maj när vi som bäst höll på med de sista förberedelserna i projektet SM och JNM i boulder ringde telefonen. Det var någon som ville höra sig för hur stor yta vi behövde. Helt plötsligt var vi antagna som en av drygt 20 aktiviteter till höstens evenemang. Hur skulle vi orka med detta när en dryg fjärdedel av medlemmarna just nu kämpar med en tävling?
Jaja, jag är uppvuxen i en by där det löser sig (går det inte så går det ändå).

Så fort tävlingen var slutförd fortsatte vi alltså med OD2017. Den stora utmaningen med en vägg för en rimlig peng födde nästa projekt. Bygga en egen. Styrelsen fattade återigen ett enhälligt beslut och en liten projektgrupp började fundera. Tillsammans med några medlemmar, våra sponsorer Ergoholds och Beijer bygg Mölnlycke samt lite snälla priser hos andra leverantörer lyckades vi att inom budget få till en bouldervägg som monteras på en dryg timma (och ryms på en släpkärra).

Så, äntligen dags för Olympic Days!

Onsdag.
Väggen restes återigen hemma i trädgården. Denna gången för att Axel skulle komma och bygga riktiga problem. De tre gubbarna i styrelsen hade ju gjort sina försök på smygpremiären redan helgen innan men också insett sina begränsningar i ledbyggande.
Nästan alla 160 grepp gick åt när Axel satte igång.

Torsdag.
Etablering på Liseberg. Att köra in i en stängd park var skrämmande. Att en så livlig plats kan vara så död. Väl framme vid eventområdet framför stora scenen såg vi en ny värld byggas upp. Det var boxningsring och skateboardramp och volleybollnät och…

Fredag.
Nu kör vi. Invigning med ett litet gäng olympier och ett stort gäng femteklassare. Alla sporter skulle representeras på scenen och vi skickade givetvis fram föreningens ansikte utåt, ordförande Syrtén. Men, någon saknades vid paraden. Blev han nervös och drog sig ur? Nejdå! Han blev utsedd till första man i stafetten med OS-facklan.
Nåväl, elden tänd, uppvärmning utförd och dagens program startade. Fem klasser skulle besöka oss under dagen som gick i ett rasande tempo.
Idel glada miner från de ca 130 elever och 2 lärare som provade klättringen. Det var riktigt roligt att se utvecklingen hos eleverna under de 40 minuter de var hos oss.
Efter avslutning och avspärrning av området kunde vi lagom till parkens öppnande åka hem och vila.

Lördag.
Sovmorgon. Parken öppnar inte förrän 11. Vi träffades där en timma innan för att kontrollera att allt satt som det skulle på väggen. De ungdomar från klubben som var med under dagen tog lätt på sig uppgiften att kolla att alla grepp satt fast.
Det blev en intensiv dag utan de pauser vi vant oss vid under fredagen. Kön ringlade stundtals en bra bit utanför vårt område.
Återigen fick vi vår fina belöning. Många leenden och glada miner på barnen som lämnade vår vägg. Även de som fick sina självförtroenden stukade kunde ändå erkänna att det var roligt och många kom tillbaka för en revansch.

Söndag.
Det var lite varmare och skönare i luften men det kändes som färre besökare på området. Det märktes dock inte i vår kö som var mer eller mindre bemannad under hela dagen.
Våra broschyrer om barnklättring och introduktion tog slut ganska snabbt så vi fick berätta desto mer om de möjligheter som finns för intresserade barn och ungdomar.
När klockan slog fyra och eventet skulle stänga hade vi fortfarande ett gäng som hängde kvar vid väggen. Det är tråkigt att behöva avbryta en så rolig aktivitet men föräldrarna lyckades muta barnen med både chokladhjul och karuseller.
Väggen och allt runt omkring demonterades i ett nafs och vi tog en välbehövlig vila i väntan på att parken skulle stänga så vi kunde köra in och hämta väggen.

Nu packas väggen med alla dess delar in i förrådet i väntan på nästa event. Förhoppningsvis kan vi fortsätta och utveckla med både överhäng och sva. Men det får bli i nästa projekt.

Summering.
Målet att marknadsföra sporten och låta barn och ungdomar prova på bouldering måste anses som uppnått. Uppskattningsvis omkring 750 besökare på väggen under tre dagar är ju helt fantastiskt!
Lägg till fyra å en halv sekund i bild på SVT’s rapport och succén är ett faktum.

Tänk vad en förening av människor med samma intresse kan göra!
Medlemmar i Kvibergs Klätterklubb kan sträck på sig och får lov att vara lite malliga.
Klubben för alla har gjort det igen!

Återigen ett stort tack till de omkring 25 funktionärerna!

PS. Har du en idé? Kontakta styrelsen så kanske det blir nästa projekt för klubben att ta tag i. Jag hjälper gärna till.

Magnus Röst
Kvibergs Klätterklubb


Både klubben, SKF och sponsorerna Ergoholds och Beijer bygg fick fin exponering.
Foto: Ulla Gawlik


Glädje hos både funktionär och 11-åringar.
Foto: Martin Meyerman


Ett av de många tvillingparen på väggen. Trillingarna lyckades vi inte få på bild…
Foto: Markus Karlsson


Kön var konstant under de tre dagarna.
Foto: Markus Karlsson


I morgonrutinen ingår att kontrollera alla infästningar och grepp. Det uppdraget gick till klubbens juniorer.
Foto: Markus Karlsson


Tack till alla funktionärer som ställde upp. Utan er blir det inget event.
Foto: Markus Karlsson


Till och med solen kikade fram ibland.
Foto: Krister Syrtén


En dryg timma efter stängning var det bara rester av en ställning kvar.
Foto: Magnus Röst


Det fanns tid för både fika…
Foto: Michael Ingebro


…och chokladvinster.
Foto: Felix Pedersen

 

Olympic Day på Liseberg 22-24 September!

Hej alla klätterintresserade men framförallt nyfikna personer som aldrig klättrat. Svenska Olympiska Kommittén och VG regionen samt Göteborg Stad och Liseberg bjuder in till Olympic Day i helgen.

 

Kvibergs Klätterklubb visar upp klättring:
Fredag: 8:30 – 14:30 Endast skolklasser
Lördag: 11:00 – 16:00 Allmänheten
Söndag: 11:00 – 16:00 Allmänheten
Läs mer om eventet:

Martin Meyerman Kvibergs första sportklätterinstruktör! 170918

Stort grattis till Martin Meyerman som efter helgens examinering kan titulera sig  Sportklätterinstruktör examinerad av Svenska Klätterförbundet!

För lite drygt ett år sedan stod jag och pratade med Martin ute vid Fjällbo ängar om klubbens utmaningar och därmed också utbildningar och instruktörer.

Sällan har man skådat en så målmedveten herre med glöd och passion för att lära sig allt, men framför allt lära ut till andra. Martin vill sprida kunskapen om säker och rolig klättring till nya och erfarna klättrare ute på klipporna.

På ett mycket dedikerat och målinriktat arbetssätt har Martin tagit sig fram till certifierad Sportklätterinstruktör.

Stort grattis återigen och nu kan vi bygga vidare på klätterledare och nya instruktörer – tack för din glöd och passion för klubben Martin!

Vill du veta mer om resan till att bli instruktör läs på : http://bergsport.se/utbildning/bli-instruktor/

Styrelsen i Kvi

Kvibergs Klätterklubb sprider glädje och klättring i Bergsjön! 170916

Kvibergs klätterklubb sprider glädje med hjälp av klättring till Bergsjöns barn!
Lördagen den 16 September reste Kviberg sin helt nya klättervägg på Rymdtorget i Bergsjön i samverkan med Tellus Kulturfestival. Väggen var provbyggd veckan innan men då utan leder och test i verklig miljö ute på aktivitet, så inför dagen snurrade många tankar inte minst i väggkonstruktörn Magnus Röst huvud.
Väggen och byggnation av leder tog exakt 2 timmar så på utlovade tid startade vi med klättring för barnen som redan samlats och kivats lite om vem som var först.
Ungefär 100 – 150 barn testade på klättringen under dagen, en del flera gånger om till och med, några ville slå sitt tidigare rekord eller tävla mot kompisen.
Många skratt och leenden från stolta barn som klättrade upp på väggen fick vi fyra som var med från Kviberg erfara. Kön till klätterväggen försvann aldrig och endast tack var ett litet skyfall fick vi tog en tjugo minuters paus. Vi hade annars öppet aktiviteten mellan 12:00 och 16:00.
Stort tack till Göteborgs Stad Östra Stadsdelarna och Tellus Kulturfestival men såklart framför allt Magnus Röst, Björn Östman, Lidia Strömsten från Kvibergs Klätterklubb för att ni gjorde denna dagen möjlig!