Klubben

Kvibergs klätterklubb startades hösten 2006. Klubben är ansluten till Svenska Klätterförbundet och därmed även ansluten till Svenska Riksidrottsförbundet. Kvibergs KK är en ideell förening och arbetar för det som medlemmarna vill men med ett särskillt engagemang för barn och ungdomsklättring.

Vi har idag ett växande antal aktiva medlemmar i Kvibergs KK men för att få en levande och aktiv klubb behövs det ännu fler engagerade medlemmar. Om ni är intresserade att göra något för klubben är det bara att kontakta någon i styrelsen eller valberedningen. (länk)

Klubben arbetar aktivt för att främja klättring på olika sätt och ge klättrare och andra intresserade ökade möjligheter att träffas för klättring, träning, tävling, resor, föredrag, kurser mm för alla åldrar eller bara träffas för kamratlig samvaro.

Klubben har en väldigt aktiv tävlingsverksamhet för både juniorer och seniorer. Klubbens tävlande har tagit en rad olika medaljer samt utmärkt sig på andra sätt. Kvibergs KK har även anordnat ett antal tävlingar för alla med både lätta och svåra problem (Domen Mega Boulder) ute på Klätterdomen i Kviberg. Klubben har dessutom ett flertal gånger anordnat Sverigecupen för juniorer och SM och NM för seniorer i både boulder och lead.

Kibergs KK arbetar aktivt för att bulta nya leder i alla svårighetsgrader samt byta och underhålla bultar på befintliga sportklippor i närområdet.

Medlemskap i Kvibergs klätterklubb står öppet för alla som är intresserade av klubbens verksamhet och som betalar den årliga medlemsavgiften. (länk)