Tävlingsverksamhet

Målsättning för tävlingsverksamheten

Kvibergs klätterklubb ska vara en av landets främsta tävlingsklubbar både när det gäller bredd och topp. Vi ska sträva efter att ha så många deltagare som möjligt på svenska tävlingar.

Klubben ska uppmuntra och stötta de som vill satsa på internationella tävlingar.

SM och Junior-SM (och ungdomstävlingar i samband med SM)

Så många som möjligt av Kvibergs tävlingsklättrare bör ställa upp på de nationella mästerskapen. Klubben ska uppmuntra även de som tidigare inte tävlat att ställa upp på mästerskap.

Kvibergs klätterklubb betalar anmälningsavgiften för samtliga deltagare i de nationella mästerskapen. Klubben ersätter inte resekostnader eller logi i samband med nationella mästerskap.

Deltagarna ska tävla i klubbtröja med sponsorernas namn synliga.  Den som inte tävlar i klubbtröja får betala sin anmälningsavgift själv.

Anmälan till SM respektive JSM görs oftast av respektive atlet medan klubben betalar anmälningsavgiften.

För varje mästerskap ska en resesamordnare utses.

Övriga nationella tävlingar och lokala tävlingar

Så många som möjligt av klubbens medlemmar bör ställa upp på denna typ av tävlingar.

Deltagarna betalar själva alla kostnader för tävlandet.

Deltagarna som har klubbtröja med sponsortryck ska använda den och ha sponsorernas namn synliga.

Resesamordnare bör utses för övriga nationella tävlingar.

Internationella tävlingar

De aktiva samordnar tillsammans med tränarna allt internationellt tävlande.

De som deltar i internationella tävlingar och som inte representerar landslaget ska tävla i klubbtröja med sponsorernas namn synliga. För landslagsklättrare gäller landslagets regler.

Elitstöd

Klubben sätter varje år av en summa som kan användas till klubbens elitsatsning. Pengarna kan användas till resebidrag till internationella tävlingar, kostnader för medicinsk behandling eller annat som syftar till att stärka och bredda elitsatsningen i klubben.

De som under ett år vill få elitstöd ska anmäla detta till styrelsen senast i februari. Styrelsen och tränarna beslutar i slutet av varje år om elitstöd ska betalas ut och i så fall hur pengarna ska fördelas. De tävlande ska lämna in underlag för stöd senast den 15 november varje år.

För att elitstödet för ett år ska betalas ut krävs generellt att de tävlande tar ansvar för att informera om verksamheten. Detta ska göras genom att de tävlande i förväg på hemsidan och i sociala medier informerar om att en viss tävling är på gång och vilka deltagare som klubben har. Länkar till livesändningar osv ska finnas. Efter tävlingen ska resultaten redovisas och ett referat av tävlingen skrivas.

För att en viss tävlande ska få bidrag krävs dessutom att hen har hjälp till vid något av klubbens event under året och haft klubbtröja med sponsortryck på tävlingarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *