Träningsgrupper

Information kring träning i Kvibergs Klätterklubb

Anmälan görs till ansvarig för respektive grupp, se nedan. Intresserade som vill anmäla sina barn/ungdomar till Kvibergs klätterklubbs träningsgrupper kommer att ställas i en kölista och meddelas när plats finns då det är ett stort intresse för våra träningsgrupper. Provträning kommer att ske innan beslut tas om barnet/ungdomen kommer med i aktuell grupp.

Deltagare i Kvibergs klätterklubbs träningsgrupper skaffar egen utrustning såsom skor, sele, kritpåse. Medlemsskap i Kvibergs klätterklubb är ett krav. Träningsavgift/inträde betalas via Kvibergs Klätterklubb.

Nybörjare utan tidigare erfarenhet som vill börja med klättring har vi ej kapacitet att ta hand om, utan vi hänvisar till de kommersiella gymmens barn och ungdomsgrupper i första hand.

Barngrupp 10-11 år.

Barnen bör ha minst 1 års klättervana innan de börjar träna med Kvibergs klätterklubb.

Vi tränar med leken som redskap och syftar till att utveckla först och främst teknik, balans och rörelsemönster som är väsentliga för klättring, samt lära barnen klättringens begrepp och termer. Vi ser gärna att barnen om de vill är med på lokala klättertävlingar.

Gruppansvarig: Ingen aktiv grupp just nu men maila intresse till magnus.rost@gmail.com

Ungdomsgrupp 12-14 år.

Ungdomarna bör ha minst 2 års klättervana innan de börjar träna med Kvibergs klätterklubb.

I denna grupp går vi vidare från lek till idrott och påbörjar träning inför tävlingar. Uthållighetsträning och styrketräning introduceras. I gruppen påbörjas arbetet för att ta grönt kort respektive kort för att klättra led.

Gruppansvarig: Magnus Röst, epost: magnus.rost@gmail.com

Ungdomsgrupp 14-16 år.

Ungdomarna bör ha minst 2 års klättervana innan de börjar träna med Kvibergs klätterklubb.

I denna grupp vidareutvecklas teknik, balans och rörelsemönster som är väsentliga för klättring. Ungdomarna lär sig också att träna för klättring, viss klätterspecifik uthållighetsträning och styrketräning introduceras. Ungdomarna tränar 3-4 dagar i veckan på Klätterlabbet och Klätterfabriken. Ungdomarna skall inneha eller ta topprepskort för säkring. Vi ser gärna att ungdomarna om de vill tävlar på lokala och nationella tävlingar.

Gruppansvarig: Peter Ekeroth, epost: peter.ekeroth@gmail.com

Tävlingsgrupp 13-18 år.

Ungdomarna bör ha minst 3 års klättervana innan de börjar träna med Kvibergs klätterklubb.

I denna grupp tränar de ungdomar som vill satsa på tävlingsklättring och/eller vill träna mer strukturerat för att utveckla sin klätterkapacitet för utomhusklättring. Stort fokus läggs på vidareutveckling av teknik, balans och rörelsemönster väsentligt för klättring. Ungdomarna lär sig att träna för klättring och träna för tävling. Klätterspecifik uthållighets och styrketräning introduceras och vidareutvecklas med stigande ålder och ambitionsnivå. Ungdomarna tränar 3-5 dagar i veckan på Klätterlabbet och Klätterfabriken. Ungdomarna skall inneha eller ta toppreps/ledkort för säkring. Vi ser gärna att ungdomarna om de vill deltar på nationella, nordiska och europeiska tävlingar.

Gruppansvarig:Tomasz Ratajczak, epost: tomasz@hemma.nu