Träningsgrupper

Information kring träning i Kvibergs Klätterklubb

Kvibergs klätterklubb bedriver träningsverksamheten som den ideella idrottsförening vi är utan vinstintresse, men däremot med väldigt engagerade medlemmar som tränare.

Anmälan görs till ansvarig för respektive grupp, se nedan. Intresserade som vill anmäla sina barn/ungdomar till Kvibergs klätterklubbs träningsgrupper kommer att ställas i en kölista och meddelas när plats finns då det är ett stort intresse för våra träningsgrupper. Provträning kommer att ske innan beslut tas om barnet/ungdomen kommer med i aktuell grupp.

Deltagare i Kvibergs klätterklubbs träningsgrupper skaffar egen utrustning såsom skor, sele, kritpåse. Medlemskap i Kvibergs klätterklubb är ett krav. Träningsavgift skiljer sig mellan grupperna beroende på förläggning av träningar och betalas till klubben.

Nybörjare utan tidigare erfarenhet som vill börja med klättring har vi ej kapacitet att ta hand om, utan vi hänvisar till de kommersiella gymmens barn och ungdomsgrupper i första hand.

Barngrupp 7-10 år.

Vi tränar med leken som redskap och syftar till att utveckla först och främst teknik, balans och rörelsemönster som är väsentliga för klättring, samt lära barnen klättringens begrepp och termer. Gruppen träffas en gång per vecka. Vi ser gärna att barnen om de vill är med på lokala klättertävlingar. Ledare är utbildade ungdomar från klubbens verksamhet.

Gruppansvarig: Meja och Sofia info@kvibergsklatterklubb.se

Barngrupp 11-13 år.

Barnen bör ha minst 1 års klättervana innan de börjar träna med Kvibergs klätterklubb.

Vi tränar med leken som redskap och syftar till att utveckla först och främst teknik, balans och rörelsemönster som är väsentliga för klättring, samt lära barnen klättringens begrepp och termer. Gruppen har 1-2 träningar per vecka. Vi ser gärna att barnen om de vill är med på lokala klättertävlingar.

Gruppansvarig: Fredrik Engblom info@kvibergsklatterklubb.se

Ungdomsgrupp 13-16 år.

Ungdomarna bör ha minst 2 års klättervana innan de börjar träna med Kvibergs klätterklubb.

I denna grupp har vi tagit steget från lek till idrott och tränar för tävlingar. Uthållighetsträning och styrketräning introduceras. I denna ålder finns det möjlighet att ta grönt kort respektive kort för att klättra led. Vi tränar tre-fyra dagar per vecka på olika gym och uppmuntrar deltagande på både lokala och nationella tävlingar.

Gruppansvarig: Magnus Röst, epost: magnus.rost@gmail.com

Ungdomsgrupp 16-18 år.

Ungdomarna bör ha minst 2 års klättervana innan de börjar träna med Kvibergs klätterklubb.

I denna grupp vidareutvecklas teknik, balans och rörelsemönster som är väsentliga för klättring. Ungdomarna lär sig också att träna för tävling, viss klätterspecifik uthållighetsträning och styrketräning introduceras. Ungdomarna tränar 4 dagar i veckan på olika gym. Ungdomarna skall inneha eller ta rött kort för säkring. Vi ser gärna att ungdomarna om de vill tävlar på lokala och nationella tävlingar.

Gruppansvarig: Peter Ekeroth, epost: peter.ekeroth@gmail.com

Juniorgruppen

Denna grupp är för dig som förmodligen redan sköter din egen planering och träning men ändå vill ha ett sammanhang och ett gött gäng. Nivån på coachning är en överenskommelse mellan atlet och tränare. Vi träffas varannan vecka på något av gymmen i Göteborg eller ute i naturen.

Coach: Henrik Sennelöv.