Baletträning med Kvibergs tävlingsgrupp; del 1

Idag, den 31 januari 2015 hade vi vår andra baletträning av fem på Agneta Banks Balettskola. Nu kanske ni undrar varför ett gäng klättrare helt plötsligt håller på med balett. Detta undrade vi också till en början, skulle vi trippa runt på tå och göra piruetter och vad skulle det vara bra för?

Men efter att nu ha behövt sträcka ut våra krökta klätterryggar två lördagar i rad har vi insett att det är bra för både hållningen och kroppskontrollen. Men helt enkelt är det inte, man ska hålla koll på benen, armarna, hela kroppen!  Samtidigt som man ska göra allting i takt till musik och komma ihåg rörelserna, det är verkligen mycket att tänka på hela tiden. Det känns som att det är väldigt bra träning för vår koordination och balans, vilket vi och coach hoppas att vi senare kan dra nytta av i klättringen.

Trots att vi var på lite olika nivåer när det gäller balett, så kan vi nog alla hålla med om att det är roligt att få möjligheten att lära sig detta och få testa på något som är helt nytt för de flesta av oss. Det blir spännande att se hur vi utvecklas på fem veckor… Fortsättning följer…

DSC_4377.jpg gfd

Maja tar täten och visar upp sina balettskills

DSC_4380.jpg gag

Sebastian och Alexandra dansar snyggt och synkroniserat

DSC_4381.jpg ghh

Felix och Linus tar sats för de svåra balettstegen som avslutas med ett snurrhopp, resten av gänget står på kö för att sedan få göra samma sak.

/Nelly Moen och Moa Berglund
Kvibergs tävlingsgrupp

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *