Kvibergs Klätterklubb sprider glädje och klättring i Bergsjön! 170916

Kvibergs klätterklubb sprider glädje med hjälp av klättring till Bergsjöns barn!
Lördagen den 16 September reste Kviberg sin helt nya klättervägg på Rymdtorget i Bergsjön i samverkan med Tellus Kulturfestival. Väggen var provbyggd veckan innan men då utan leder och test i verklig miljö ute på aktivitet, så inför dagen snurrade många tankar inte minst i väggkonstruktörn Magnus Röst huvud.
Väggen och byggnation av leder tog exakt 2 timmar så på utlovade tid startade vi med klättring för barnen som redan samlats och kivats lite om vem som var först.
Ungefär 100 – 150 barn testade på klättringen under dagen, en del flera gånger om till och med, några ville slå sitt tidigare rekord eller tävla mot kompisen.
Många skratt och leenden från stolta barn som klättrade upp på väggen fick vi fyra som var med från Kviberg erfara. Kön till klätterväggen försvann aldrig och endast tack var ett litet skyfall fick vi tog en tjugo minuters paus. Vi hade annars öppet aktiviteten mellan 12:00 och 16:00.
Stort tack till Göteborgs Stad Östra Stadsdelarna och Tellus Kulturfestival men såklart framför allt Magnus Röst, Björn Östman, Lidia Strömsten från Kvibergs Klätterklubb för att ni gjorde denna dagen möjlig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *