Mycket lyckad utbildningskonferens i SKF!

Det var en tidig morgon den 12/9 på Bosön och spänningen i koferensrummet vid start var mycket påtaglig och en fråga låg på allas hjärnor – Hur skall detta gå idag?
Smålands Klätterförbund var på plats och förklarade hur de gjort för att lösa utbildningarna på deras lokala förbund och de positiva effekter som de gett hela Smålands klättercommunity.
Utbildningskommittén visade på hur långt de kommit trots att de är en begränsad skara i gruppen och det var imponerande hur snabbt de tagit fram nya kurser och nivåer för förbundet.

Steve Long från UIAA (International Climbing and Mountaineering Federation) var på plats och gav en historisk bra bild över hur UK (utbildningskommitéen i förbundet) har tagit sig igenom just detta skedet i deras förbund och han talade om vad UIAA hade för krav på de system som var ackrediterade av dem.

Vi fick jobba intensivt i många timmar för att nå en gemensam grund till en ny strategi och satte upp ett antal mål för utbildningarna som vi kunde enas runt!

Kort sammanfattat: Fler skall kunna klättra och framförallt säkert – för det behövs fler nivåer och fler utbildningar och fler engagerade medlemmar.
20150912_160623

Kvibergs Klätterklubb vill tack alla medverkande på mötet och stort tack till vår moderator Patrik Oscarsson från SISU för en fantastiskt bra konferens!

/Kvibergs Klätterklubb
genom Krister Syrtén

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *