Fantastisk utedag med Kvibergs klätterklubb i Sibräcka!

10482926_899111993449031_3950434504603397105_n
27 grader varmt och sol, står utanför Domen nio på morgonen och ser förväntansfulla medlemmar samlas för en utedag. Vi färdas i gemensam kolonn upp till Sibräcka(Tjörn) och ingen tappades bort 
Samling och instruktioner med Axel Hultqvist som ihop med resekommittén förberett ett antal topprep och efter det full fart till repen och de fina lederna. Någon provar de lättare graderna i 5 registret och ett par klättrare kör kanske sina maxprestationer på 7b lite längre bort. Några har klättrat i många år och på många klippor och har stor vana och en del kör sin första dag ute på berg och delar glädje över att klättra och träffa likasinnade. Klippans skugga känns skön på förmiddagen när temperaturen stiger under dagen.
Mike tänder grillen vid 12 tiden och alla samlas igen för att fylla på med energi bestående av grillad korv och kaka till efterrätt. Smakar finfint när man klättrat ett par leder.
Efter lunch startar lite instruktionspass runt ledklättring ute, hur man toppar ur samt hur man bygger toppankare. Många lyssnar uppmärksamt och vill lära sig så man själv kan prova senare i sommar.
Vid 15 tiden börjar en del lämna klippan både glada och trötta men framför allt med nya klätterkompisar i Kvibergs Klätterklubb. Man har pratat med flertalet om sitt gemensamma intresse och kanske lämnat lite förslag på aktiviteter till klubben som vill satsa på att bli mer aktiv.
Vi är ett 50 tal klättrare med ursprung från flera länder bla Italien, Österrike som tackar resekommittén för en fantastisk dag och uppmanar alla att komma med nya initiativ till aktiviteter.
Kvibergs Klätterklubb
(genom Krister Syrtén)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *