Klättra på Malta!

Nyss hemkommen från en tillsynes helt vanlig ö i medelhavet som länge har varit under det brittiska väldet. Tack vare deras historia med britterna är detta en mycket ordnad och fin ö rent besöks-, turist-, trafik- och ordningsmässigt.
Men guldgruvan och mitt reportage handlar givetvis om klättring som både Malta och grannön Gozo har att bjuda på. Det finns många fina klippor med alla sorters graderingar, upp till ungefär 8b+ som max men det finns säkerligen en del projekt som är över det. Det finns även många sektorer med DWS (Deep Water Solo) på ön.

Min familj och jag satsade på att klättra lite lättare grader så att alla fick en trevlig upplevelse, mina barn klättrade och tyckte det var trevligt. Jag bestämde mig för att införskaffa förararen över klättringen på Malta och för den som är sugen på att semestra och även klättra på denna trevliga ö så finns den att låna från Kvibergs Klätterklubbs bibliotek av förare inom kort.

Jag lärde känna de två klätterklubbarna på ön och de var väldigt gästvänliga och service inriktade. 
 
Vad sägs om en klubbresa i april/maj?
Den ena klubben har en villa med 30 sovplatser som de hyr ut till klättrare och jag kollade om man som klubb kan hyra villan, vilket man skulle kunna göra. Till ön flyger lågprisbolag från Göteborg så jag känner att det skulle kunna passa bra med en klubbresa hit då det finns klättring i olika svårighetsgrader och det skulle även kunna vara en ekonomiskt ganska fördelaktig resa.
Om du är intresserad av detta får du gärna skicka iväg ett mail till resekommitén (resorochevent@kvibergsklatterklubb.se) som givetvis inte kan lova att det kommer bli en resa, men om intresset är stort kan detta bli en trevlig klubbaktivitet! Hör av dig redan idag om du tycker att det låter spännande och intressant!
 
Vid pennan, skrivandes i shorts i November på Malta…..
Krister Syrtén
(Kassörn)

 

20151029_155704
20151029_113534
20151029_112828
Tre härliga klätterbilder från Matla  Foto: Krister Syrtén
IMG_0932
Föraren som inom kort kommer gå att låna av Kvibergs klätterklubb

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *